Våra tjänster och produkter

Konsulttjänster

Agila ledare

Projektledare, Agila Coacher, Product Owner, Scrum Master. Du kanske inte alltid har ”rätt” person ledig i din egen organisation.


Vi är vana att leda såväl stora internationella projekt med hundratals medlemmar som tekniska projekt inom utveckling, integration och förvaltning.


Genom att vara mentorer och coacher kan vi efter ett projekts avslut vara ett stöd för våra kunders framtida utveckling. Vi är vana att delta i förändringsarbete och införande av nya arbetssätt.

UTVECKLING

Utvecklingen går snabbt och det dyker ständigt upp nya plattformar och ny teknologi. Det kommer ny elektronik, nya komponenter, det krävs drivrutiner och nya sätt att kommunicera.


Vårt ansvar är att alltid hålla oss uppdaterade. Vi arbetar med alla faser i ett utvecklingsprojekt, från förstudier, teknologi- och arkitekturval till design och programmering. Vi arbetar med inbyggda system eller olika former av IT-lösningar.


Det kan handla om utveckling av plattformar för radiobasstationer, medicinsk utrustning, lastbilar, tåg eller industriteknik. Det kan också vara internetbaserade tjänster och stödsystem hos teleoperatörer, banker, försäkringsbolag, spelbolag och myndigheter.


Våra konsulter är ofta delaktiga i projekt som ställer höga krav på säkerhet, prestanda, datavolymer och robusthet. Sylogs konsulter har förståelse för helheten och djupa kunskaper inom teknik, integration, säkerhet och test.


Allt fler av våra kunder har de senaste åren valt att arbeta med agila metoder, vi har nu över 50 certifierade Scrum Masters. Vi har också flerårig erfarenhet inom testdriven utveckling.

TEST & QA

Med några av Sveriges mest erfarna testare hjälper vi dig med test, testledning och processförbättringar.


En telefonväxel, en internetbank, ett IT-system i ett flygplan eller i en bil. Innan systemen lanseras måste de fungera. Att testa och kvalitetssäkra är en viktig del i processen. Nya system är alltid dyra att utveckla men det blir ännu dyrare om det inte fungerar. Sylogs konsulter hjälper till att planera och genomföra tester, från start till mål. Från web och telekom till produkter inom medicinsk forskning. Vi kan även stötta med kompetens inom verifiering och validering för att säkerställa att en produkt eller ett IT-system klarar en certifiering.


Vi är vana att agera mentorer och coacher för att stötta våra kunder i deras kvalitetsarbete.


Testautomatisering är ett annat stort område för oss. Vi deltar i en mängd olika projekt för att automatisera bort manuellt arbete.  Våra konsulter inom testområdet är givetvis ISTQB-certifierade.

 

Alla våra konsulter inom test har mer än 5 års erfarenhet inom området. För oss är det viktigt att ständigt effektivisera och dokumentera testaktiviteter hos kunden.

DEVOPS

Den agila metodiken kräver ett nära samarbete mellan Utveckling (Dev) och IT/drift (Operations). Våra DevOps-konsulter arbetar ofta mellan utveckling och infrastruktur.


Målet med DevOps är att skapa en miljö och kultur där det går snabbt och smidigt att bygga, testa och släppa tillförlitliga system och mjukvaror.

BUILD & RELEASE

Specialister inom Configuration, Build och Release Management


Oavsett om det handlar om dokumentation eller källkod och struktur i systemutveckling så handlar CM (Configuration Management) om att skapa ordning. Om att ha ett kvalitetstänk som på sikt skapar stora besparingar. Sylogs konsulter har stor erfarenhet av att skapa strukturer som är förutsättningen för ordning och reda.


Några exempel på olika områden inom Configuration Management


- Verktygshantering

- Processutveckling

- Administration

- Förändringsledningopen source

South Pole Consulting som är en del av Sylog erbjuder Sveriges ledande konsulter inom utveckling av system med Linux som bas.


Linux är för många företag det självklara valet i inbyggda system. Vi har lång erfarenhet av, och känner till de speciella krav som ställs på denna typ av utveckling. Våra konsulter är Sveriges främsta inom utveckling av drivrutiner, utveckling av programvara, optimering, felsökning och teknisk projektledning. Vi jobbar hårt på och har ett genuint intresse av att fortsätta leda utvecklingen inom dessa områden.

Vi har möjlighet att ta oss an hela system och driva projekt i våra egna lokaler. Vi kan också delta som resurser eller specialister för att förändra ett befintligt system eller utveckla nya funktioner. Vi offererar löpande eller fast pris beroende på projekt och önskemål.


Vill du veta mer om våra Linuxexperter ?

Kontakta Crister Nilsson, 070 785 82 37

HelhetsåtagandeN

Låt oss ta ansvar för ett helt projekt! 

Vi fokuserar på vad du som kund vill ha genomfört och tar fullt ansvar för bemanning, planering, uppföljning, rapportering, lokaler och IT. Vi levererar kompletta agila team och helhetsåtaganden inom utveckling, kvalitetssäkring och förvaltning. Vi är vana att arbeta på plats tillsammans med våra kunder men har också stor vana av att arbeta från egna kontor i Stockholm, Linköping och Göteborg. Vi har även möjlighet att leverera kompetens från våra systerbolag Norge, Danmark, Tyskland och Taiwan samt från våra partners i England, Spanien, Polen, Rumänien och Indien.

Branscher

tele- & datakom 

Sverige är världsledande inom datakommunikation och telefoni. Vi hjälper flera av de mest spännande produktbolagen och operatörerna att utveckla nya innovativa produkter och tjänster.


Exempel på kunder är Ericsson, Telia, Tele2, ComHem, Telenor och Tre. 

Fordon

Tåg, lastbil, buss eller personbil – oavsett så innehåller dagens fordon mängder med kommunikationssystem. Vi deltar i projekt i många delar av fordons- och transportindustrin, allt från utveckling av autonoma transportfordon, säkerhetssystem för tåg till små inbyggda system för styrning av larm och fönsterhissar.


Exempel på kunder är Scania, Volvo och Bombardier.

finans & försäkring 

Internetbanker, kort- och betalningslösningar, sak- och personförsäkringar samt aktie- och fondhandel är exempel på områden där Sylogs konsulter deltar med kompetens inom projektledning, utveckling eller kvalitetssäkring.


Exempel på kunder är SEB, If, Nasdaq och SBAB.

Offentlig förvaltning

Vi tillhandahåller kompetens inom ledning, konfigurationsstyrning, utveckling och kvalitetssäkring av IS/IT-system hos ett antal olika myndigheter och verk.


Exempel på kunder är Skatteverket, Kronofogdemyndigheten och Rikspolisstyrelsen.

Försvar

Försvarsindustrin utvecklas på ett intressant sätt. En stor del av den teknik som idag används inom hemelektronik, spel- och underhållning har sin bakgrund inom försvarsindustrin. Försvar är så mycket mer än fordon och vapen. Idag ligger fokus på sofistikerade system för övervakning och simulering. Vi arbetar med flera världsledande företag inom flyg och marin men också med projekt för träning och ledning av militära operationer.


Exempel på kunder är Saab, FMV och FOI.

MEDICINsk teknik, vård & läkemedel 

Tillverkare av medicinsk utrustning, framställning av läkemedel, sjukhus och landsting - våra uppdragsgivare finns inom många olika delar av medicin- och vårdsektorn


Våra konsulter deltar i produktutveckling av den senaste utrustningen för behandling av cancer samt hjärt/kärl- och lungsjukdomar. De arbetar också med projektledning och validering av läkemedel samt framtidens IT-system för landsting och sjukhus.


Exempel på kunder är Maquet, Elekta Instrument, AstraZeneca och SLL

Spel & underhållning

Sylog arbetar med ett stort antal aktörer inom spel- och underhållningsindustrin. Uppdragsgivarna är svenska och internationella bolag inom vadslagning, poker och andra former av spel på mobiler, internet eller enarmade banditer.


Utveckling av användargränssnitt, servrar, integration av betalningslösningar och framtagning av helt nya spel är exempel på uppdrag vi arbetar med.

Köp era Atlassian-licenser direkt av oss

Du har möjlighet att köpa samtliga av Atlassians produkter direkt av oss. Enkelt, snabbt och med hjälp av riktiga experter.


Vi ser till att du och ditt företag får maximal nytta av Atlassians produkter. Vi erbjuder följande:

 

  • Licenser

Nya, uppgraderingar och förlängningar

  • Installation och anpassning

Vi hjälper dig att komma igång

  • Migrering

Migrera ditt versions- eller ärendehanteringssystem med vår hjälp

  • Utbildning och support

Skräddarsydda utbildningar för användare och administratörer


Fördelar med att välja oss som din Atlassian partner:

- Kontaktperson hos oss i Sverige

- Slipp betalningar via kreditkort

- Svensk faktura med kredit

- Påminnelser om förlängningar

- Möjlighet att förlänga licenser som är köpta direkt från Atlassian

- Möjlighet till hjälp med konsulttjänster eller utbildningar


Kontakta oss idag för mer information eller en offert - atlassian@sylog.se


Kontaktpersoner

Stockholm 

Erik Rosén

Tel 070 382 33 38

fornamn.efternamn@sylog.se


Linköping 

Fredrik Landberg

Tel 073 364 01 00

fornamn.efternamn@sylog.se